Despre liniile de producție Fornetti
Să-i dăm drumul!
Pentru a răspunde cerințelor partenerilor noștri, cele trei locații ale Grupului Fornetti au în total zece linii de producție, fiecare cu o capacitate de 1600-2000 kg/oră. Odată adăugat aluatul frământat, liniile de producție funcționează într-un mod complet automat sub supravegherea operatorilor și a profesioniștilor tehnici.
Dospirea și congelarea instantanee au loc în turnuri spiralate automate conectate la linia de producție, care au o lungime a spiralei de 480 de metri fiecare.
Temperatura de congelare instantanee este setată la -35 °C, astfel încât să putem evita utilizarea conservanților, dar să putem păstra produsele în general până la 180 de zile.
Datorită mașinilor și proceselor bine coordonate, în majoritatea cazurilor nu este nevoie ca mâinile omului să atingă produsele între procesul de adăugare a aluatului și ambalare. Desigur, avem și câteva produse artizanale tradiționale pe care le decorăm și le modelăm manual, astfel încât să fie atractive pentru clienții din magazine.
Procesele de ambalare sunt, de asemenea, automatizate: produsele noastre sunt verificate pe cântare automate și trec prin mașini de ambalare verticale înainte de a ajunge la detectoarele de metale. Rețineți că niciun produs nu poate părăsi fabricile noastre fără a trece prin detectoarele de metale. Acest test se efectuează conform unui program specific definit în regulamentele noastre interne.
După verificarea cu detectoarele de metale, se efectuează o verificare a greutății înainte ca produsele să fie ambalate și trimise la depozitul de produse finite, unde temperatura este de -18 °C.
Bucătărie industrială pentru umpluturi
Produse cu umpluturi delicioase!
Pregătirea, prelucrarea și amestecarea umpluturilor pentru produse au loc într-o bucătărie dedicată pentru umpluturi industriale. Umpluturile sunt pregătite în conformitate cu instrucțiunile tehnologice predefinite, respectând dispozițiile relevante din Codex Alimentarius Hungaricus și standardele internaționale de siguranță alimentară (IFS).
Toate ingredientele din bucătăria noastră sunt testate de mai multe ori folosind metode fizice și microbiologice. Ingredientele pentru umplutură sunt selectate pentru a răspunde cel mai bine nevoilor clienților, adaptându-se în același timp ultimelor tendințe. În conformitate cu reglementările, precum și cu specificațiile proprii ale Grupului Fornetti, folosim doar ingredientele pe care le promovăm, de exemplu, produsele cu vișine sunt fabricate numai din vișine, produsele cu nucă sunt fabricate numai din nucă și nu din aromă de nucă. Utilajele sunt importate de obicei de la producători din Italia și Germania, precum și de la alți producători europeni și respectă pe deplin cele mai recente standarde din industria alimentară.
Umpluturile sunt pregătite cu o atenție deosebită; temperatura lor este setată să fie aceeași cu cea a aluatului în timpul producției. Ingredientele utilizate pentru producție sunt urmărite și monitorizate în toate fazele, în mai mulți pași diferiți.
Depozitare
Ce se află în depozite?
Depozitele noastre aplică aceleași procese peste tot. Partenerii sunt deserviți în conformitate cu principiul FEFO (primul expirat, primul ieșit).
Grupul Fornetti are camere frigorifice cu o capacitate proprie de 7500 de paleți și folosește alți 3500-5000 de paleți de depozitare frigorifică închiriați.
Diferitele ingrediente sunt depozitate și rotite într-un spațiu de 3500 de paleți.