Ca o consecință a viziunii noastre orientate spre calitate, obiectivele și așteptările stabilite constituie marca de calitate, politica și angajamentul Fornetti:
- de a respecta reglementările aplicabile la nivel intern și extern în ceea ce privește siguranța și calitatea alimentelor
- de a obține încrederea consumatorilor prin ridicarea la înălțimea așteptărilor și îndeplinirea preferințelor acestora
Utilizarea ingredientelor selectate și aprobate pe baza unui set stabilit de cerințe stricte este o condiție esențială pentru fabricarea unor produse de înaltă calitate și sigure. În ceea ce privește făina, am reușit să standardizăm parametrii cantitativi și tehnologici necesari ca urmare a numeroșilor ani de dezvoltare și a nenumăratelor analize. În octombrie 2007, Fornetti a lansat o campanie națională de reducere la minimum a conținutului de acizi grași trans din grăsimile utilizate în produsele sale. Fornetti adoptă cerințele și rezultatele științei nutriționale cu prudența maximă rezonabilă, nu numai în politica sa de calitate, ci și în filozofia sa de afaceri. Fornetti acordă o atenție deosebită prezenței componentelor importante din punct de vedere fiziologic și selectării ingredientelor.
Materiile prime nu trebuie să conțină ingrediente modificate genetic. Are loc o monitorizare periodică prin intermediul unor examene analitice și microbiologice reglementate.
Soluțiile tehnologice și de management aplicate permit fabricarea în sistemul nostru a unor produse de calitate standard și constantă. Înainte de utilizare, materiile prime și produsele finite fabricate sunt examinate și verificate în laboratorul nostru de microbiologie. În timpul producției sunt monitorizați în permanență parametrii tehnologici și de igienă reglementați în mod specific pentru fiecare produs. În spiritul calității, avem un laborator propriu de coacere și o sală expozițional-educațională, unde intenționăm să dezvoltăm o calitate adecvată a produselor într-un mediu real, specific celor din punctele noastre de desfacere, prin operații de coacere și testare constante, prin instruirea angajaților partenerilor noștri de franciză și prin controlul practic al produselor.
Managementul calității
Managementul calității și siguranța alimentară
Pentru aplicarea ideologiei axate pe calitate au fost formulate ţinte şi aşteptări care în acelaşi timp constituie marca, politica şi obligaţia Fornetti:
- îndeplinirea cerinţelor de siguranţă alimentară şi de calitate proprii şi externe;
- încrederea consumatorilor prin îndeplinirea aşteptărilor şi preferinţelor.
Sistemul de asigurare şi management al calităţii Fornetti acoperă utilizarea materiilor prime, reglementarea proceselor de fabricaţie şi supravegherea calităţii produselor finite până la adaptarea tehnologiei de coacere în magazine.
Condiţia fundamentală a fabricării produselor de calitate şi sigure din punct de vedere al siguranței alimentare, este utilizarea în mod exclusiv de materii prime selectate şi avizate- pe baza unui sistem sever de cerinţe de calitate. În ceea ce priveşte făina, ca şi rezultat al mai multor ani de dezvoltare şi nenumărate analize, am reuşit să standardizăm parametrii de calitate şi tehnologie. În octombrie 2007, Fornetti a iniţiat o campanie naţională pentru minimalizarea transacizilor graşi din grăsimile utilizate în produse.
Fornetti a fost prima companie din Europa de est, care a introdus în fabricarea produselor sale utilizarea margarinei cu conţinut redus de transacizi graşi, margarină care nu a fost supusă unui proces de hidrogenizare. Fornetti aplică nu doar în politica de calitate, ci şi în filozofia comercială cu cea mai mare precauţie cuvenită, cerinţele şi rezultatele ştiinţei alimentare. Fornetti este atentă şi la alegerea materiilor prime, la existenţa substanţelor importante din punct de vedere nutrițional.
Materiile prime nu pot conţine componenţi modificaţi genetic.
Verificarea continuă are loc cu ajutorul analizelor analitice şi microbiologice reglementate. Soluţiile tehnologice aplicate fac ca sistemul nostru să asigure fabricarea unor produse standard de calitate constantă.
Înainte de utilizare, materiile prime precum şi produsele finite sunt analizate în propriul laborator de microbiologie. În cadrul procesului de fabricaţie verificăm parametrii tehnologici şi igienici, reglaţi specific pentru produse. Sub semnul calităţii am creat un laborator de brutărie şi un centru de pregătire propriu, unde realizăm calitatea corespunzătoare a produselor prin coaceri de test continue în mediul real al magazinelor în vederea pregătirii angajaţilor partenerilor noştri de franciză pentru manevrarea practică a produselor.