Producția, Materii prime

Producția

Siguranţa consumatorilor este cea mai mare valoare. Pentru a garanta acest lucru, Fornetti operează un sistem informatic complex de administrare a materialelor şi de tehnologie proprie, care urmăreşte, documentează şi verifică siguranţa alimentară şi calitatea produselor de la materia primă până la produsul finit.

În fabricile noastre, calitatea înaltă de producţie este asigurată de către utilaje de producţie italiene şi germane, automate, şi semiautomate cu cea mai modernă tehnologie şi angajaţi bine pregătiţi.

Produsele noastre conţin doar materii prime de la furnizori care îndeplinesc condiţiile stricte de calitate, verificate regulat. Materiile prime pot intra în procesul de producţie doar dacă toţi parametrii corespund şi a fost efectuată verificarea microbiologică în propriul laborator.

Sistemul nostru de măsurare şi colectare a datelor de fabricaţie urmăreşte produsul de la dospire până la ambalare. Acesta este un sistem fix în liniile de producţie cu senzori şi staţii de măsurare pentru efectuarea măsurătorilor în timpii prevăzuţi de către program. Datele stocate de către sistem sunt accesibile online persoanelor autorizate, astfel fiind posibilă intervenția specialiştilor oricând este nevoie.

Verificarea obiectivă a calităţii şi a igienei este asigurată de către sistemul nostru digital de verificare a calităţii. Cu ajutorul acestui sistem mobil propriu dezvoltat, verificările sunt efectuate conform unei structuri şi a unui chestionar prestabilit. Chestionarul permite verificare maximă, eliminând subiectivitatea muncitorului. În cadrul verificării parametrilor de igienă şi de producţie, sistemul avertizează în caz de devieri, transmiţând imediat un semnal de alarmă pe telefonul celor responsabili. Astfel, aceştia au posibilitatea să intervină imediat.

Fornetti prelucrează în produsele sale materiile prime naturale de cea mai bună calitate şi îşi dă silinţa să fabrice produse cu cel mai bun efect nutrițional. Produsele cu caracter casnic sunt fabricate la scară industrială, astfel încât reţetele originale nu suferă modificări de nici un fel, datorită  siguranţei, exactităţii, igienei şi calităţii constante asigurate de către o fabrică automatizată.

Dezvoltatorii de produse iau în considerare cele mai noi rezultate de cercetare ale ştiinţei alimentare şi colaborează cu cercetătorii de vârf din acest domeniu pentru a oferi consumatorilor cele mai noi rezultate internaţionale ale ştiinţei sub forma unor produse de panificaţie gustoase, "întotdeauna calde". 

Materii prime

În conformitate cu obiectivul Legii 205/26.05.2004, Fornetti Group acordă o importanță deosebită protecției animalelor și este de acord cu afirmația că trebuie intensificat sentimentul de responsabilitate al oamenilor în vederea tratării animalelor cu multă grijă.

În acest sens compania este convinsă că animalele sunt niște ființe capabile de sentimente, de suferință și de fericire; respectul față de ele și asigurarea bunăstării acestora este obligația noastră morală. De aceea, Fornetti Group sprijină pe orice cale apărarea drepturilor animalelor, precum și creșterea etică a acestora – pe parcursul auditului la punctele de lucru ale furnizorilor noștri de materii prime un rol aparte îl are felul în care partenerul nostru respectă prevederile legii amintite și dincolo de acestea, care sunt măsurile moderne adoptate de bunăstare a animalelor. Fornetti Group colaborează exclusiv cu cei care s-au angajat pentru o creștere ocrotitoare a animalelor, respectiv pentru realizarea unor materii prime ce corespund criteriilor de mai sus.  

Pentru produsele fabricate de firma noastră există reguli stricte și comprehensive de siguranța alimentelor pe care Fornetti Group le respectă în orice condiții. Pentru noi, protecția sănătății consumatorilor noștri, asigurarea unei siguranțe maxime a alimentelor este sarcina cea mai importantă – respectăm întocmai cerințele prevăzute de reglementări legale și standarde referitoare la produsele noastre.  

O parte a acestor materii prime sunt și cele pe bază de ouă, în cazul cărora  Fornetti Group abordează o atenție deosebită.

Lucrăm în mod constant pentru a înlocui complet materiile prime de ouă, care în prezent provin în proporție de 70% din ou ecologic.

Din păcate, în actualul mediu economic instabil - datorită evenimentelor de război, prețurilor record la energie și efectelor inflaționiste nefavorabile - lanțul de aprovizionare de pe piețele de ouă din Europa și din România se confruntă cu serioase dificultăți.

Pentru a ne atinge obiectivele și a depăși dificultățile enumerate mai sus, echipa noastră de dezvoltare și achiziții a investit  energie considerabilă în testarea ingredientelor vegane, din plante, cu scopul de a înlocui toate produsele din ouă cu produse pe bază de plante.

Pe parcursul producției de produse FORNETTI, produsele din ouă sunt utilizate în principal pentru tratarea suprafeței aluatului, și există soluții vegane pentru tratarea suprafețelor, care pot fi adaptate la tehnologia noastră de producție.

În prezent tratăm acest lucru ca pe o prioritate de top, motiv pentru care am înlocuit deja 30% din cantitatea totală de produse din ouă folosite cu o materie primă alternativă (produs pe bază de lapte). Ca pas următor, intenționăm să folosim materii prime pe bază de plante în loc de materii prime pe bază de animale (ouă sau lapte).

Grupul Fornetti este hotărât să folosească în producția  sa, până în 2025,  materii prime de ouă , din animale provenite din surse etice.

  
Ne adresăm tuturor categoriilor de consumatori cu produse calde, proaspete, apetisante, într-o gamă sortimentală potrivită oricărei exigențe de consum.
Scopul fiecărei afaceri este obținerea de profit, cu riscuri minime. Sistemul de franciză Fornetti permite ca Dvs. să vă extindeţi oferta magazinului existent cu o investiţie mică sau să începeţi o afacere nouă, profitabilă.
Selecționăm cu grijă materia primă și ingrediente de cea mai bună calitate, aliniate la reperele unei alimentații sănătoase.